De Sony A9 systeemcamera is op de markt. En dat biedt veel voordelen voor professionals. Want deze camera heeft veel te bieden. Daarom heeft de Sony A9 ook al meteen een zeer prestigieuze award in de wacht gesleept.

 

Wat is eigenlijk een systeemcamera?

 

De Sony A9 is een zogenaamde systeemcamera. Dit betekent dat deze digitale camera verwisselbare lenzen heeft zonder een opklapbare spiegel voor het zoeksysteem. Hierdoor zijn ze lichter en kleiner en dus makkelijker mee te nemen. Je kunt met een systeemcamera ook van objectieven wisselen en dat is een groot voordeel omdat je dan niet vastzit aan de eigenschappen van een meegeleverde lens.

 

 

EISA Award

 

In juni 2017 kwam de Sony A9 op de markt. Zo’n zes weken won de camera al een belangrijke prijs: De EISA Award. EISA staat voor European Imaging and Sound Association.  Deze organisatie bestaat uit 53 internationale specialistische bladen uit 23 landen. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste nieuwe consumenten elektronica.  De Sony A9 won de prijs in de categorie fotografie.

 

Sony A9: supersnelle camera

 

De Sony A9 won die prijs niet voor niets. Consumenten zijn lovend over het gebruik van deze camera. Dit komt omdat hij supersnel is. Hij heeft geen black-out tijd meer dus je kunt blijven schieten. Dit is een groot voordeel want eerdere systeemcamera’s hadden die black-out tijd nog wel.

 

Licht gewicht

 

De Sony A9 is in meerdere opzichten een lichtgewichtje. Hij weegt maar 673 gram. Eerdere camera’s wogen bijvoorbeeld rond de 1500 gram. Ook qua prijs valt hij onder de lichtere categorie in vergelijking met zijn soortgenoten. Hij kost rond de 5299 euro. Nog een heel bedrag maar vergelijkbare camera’s zitten al gauw (ruim) boven de zesduizend euro.

 

Verbeterde technische snufjes

 

Maar er zijn meer redenen om deze camera te kopen. Je kunt er nu nog beter mee filmen. Daarnaast heeft hij een goede handgreep en zo’n 24.2 megapixels wat voor een camera  voor professionals veel is. Andere modellen hebben minder. Kortom: deze camera is bij uitstek geschikt voor de professionele fotograaf.