In deze blog zal het gaan over de houtgestookte hottub. Dit is een heel bijzonder bad. Zoals de naam doet vermoeden wordt de houtgestookte hottub verwarmd met een houtkachel. De charmes van deze traditionele manier van verwarmen heeft na al die jaren nog steeds haar werking niet verloren. Met de komst van alle moderne technologieën zou je namelijk verwachten dat een houtgestookte hottub niet meer in de mode zou zijn. Het feit dat dit dus zeker niet het geval is bewijst dat mensen toch eerder kiezen voor iets natuurlijks en traditioneels al hout gestookt. In deze blog leest u meer over dit bijzondere bad en in welke situaties dit bad het meeste wordt gebruikt.

Houtgestookte hottub: hoe zit het met het onderhoud?

Een houtgestookte hottub heeft weinig onderhoud nodig. Dit hangt uiteraard samen met de regelmaat waarin je dit onderhoud pleegt. Als u de houtgestookte hottub gewoon regelmatig onderhoud dan is er maar heel weinig waarover u zich hoeft te bekommeren. Het reinigen van het water in uw hottub gaat het voordeligst met biozeep. U hoeft dus geen waterzuivering te installeren. Los van het onderhoud is het enige wat u in huis moet hebben water en hout. Dit zijn de enige twee energiebronnen die u nodig zal hebben om lekker in uw hottub te ontspannen. Dit betekent overigens ook dat als er een keer de stroom uitvalt dat het voor uw jacuzzi niets uitmaakt.

In welke situaties gebruik je zo een jacuzzi nou?

Als u erover nadenkt om een investering te doen zoals een houtgestookte hottub begrijp ik heel goed dat u denkt dat u het misschien niet vaak gaat gebruiken. Het is niet dat u het nu precies mist dat er geen houtgestookte hottub is. Hoe kan u dan weten dat u het vaak genoeg gaat gebruiken. Kortom, hoe weet u of u de houtgestookte hottub wel gaat gebruiken. Het zou zoals eerder gezegd raar zijn dat u een dergelijke jacuzzi zou missen. Toch kan u wel andere dingen missen die een jacuzzi kan wegnemen. Heeft u namelijk weleens last van te veel drukke gedachtes als u probeert in slaap te komen? Met een jacuzzi is dit verleden tijd. U kunt namelijk elke avond lekker helemaal tot rust komen in heerlijk warm water. Een dergelijke hottub werkt dus in zekere zin stress verminderend. Dus met andere woorden als u onder hoge druk staat wegens werk of andere zaken kan een jacuzzi een uitstekende uitkomst bieden.