Een heerlijk kopje koffie in de ochtend tijdens het ontbijt terwijl je de krant leest. Het kan haast niet beter. Veel mensen drinken koffie in de ochtend in de loop van de dag om op energie te blijven. Maar er zijn veel meer soorten koffie als dat we denken dat er zijn. Er zijn namelijk koffiebonen maar ook dolce gusto capsules. Wat zijn deze dolce gust capsules? Ja dat is een goede vraag. Lees even verder en dan leer je alles over de koffie soort en de smaken en het gemak ervan. Lees dus snel verder!

Dolce gusto capsules

De dolce gusto capsules zijn over het algemeen heel bekend. De capsules ook wel cups genoemd zijn makkelijk in gebruik. Het zijn zoals je al denkt kleine cupjes die je in een speciaal koffie apparaat plaatst. De koffie wordt er dan uitgeperst. Deze manier is niet alleen handig maar ook snel. Als je je kopje koffie hebt gezet haal je het cupje uit het apparaat en gooi je deze weg. De kleine verpakking van de cups zijn makkelijk weg te gooien en nemen dus amper ruimte in. De cupjes werken dus eenvoudig en ook zijn ze niet duur. De cupjes zijn er in vele verschillende smaken en in het volgende stukje lees je alles over de smaakjes.

Smaken van de Dolce gusto capsules

De smaak van koffie is belangrijk. Veel mensen vinden een koffiesmaak gemengd met wat anders lekker smaken. Daarom zijn er veel smaken koffie. De capsules zijn verkrijgbaar in de volgende varianten:

  • Espresso original
  • Espresso krachtig
  • Espresso ristretto
  • Lungo decaf
  • Lungo intens
  • Lungo original

Je hebt dus veel soorten smaken koffie en dit is natuurlijk super fijn want zo zit er voor iedereen wat lekkers tussen. Los van de lekkere smaak zijn ze van goede kwaliteit wat natuurlijk ook heel belangrijk is.

Speciale apparaten

Voor de capsule is er een speciaal apparaat ontwikkeld. Met dit apparaat kan je gemakkelijk de cups er in doen en tot koffie persen. Je kan de cups namelijk niet doen in een koffiebonen apparaat. De apparaten zijn niet duur en makkelijk in gebruik waardoor het zetten van een lekker bakje koffie makkelijk wordt.

Andere soorten

Er is ook nog een andere soort die hier op lijkt en dat zijn de koffie pads. Ook hiervoor heb je een speciaal apparaat voor nodig maar deze werkt praktisch het zelfde. De koffiecups zijn alleen handiger in gebruik omdat het minder bende maakt.