Het zat er weer aan te komen. Leerjaar 5 van het havo-onderwijs kreeg een eigen schoolfeest in de kantine. Er was veel ophef over omdat leerjaar 3 en leerjaar 4 dit niet eerlijk vonden. De leerlingen zijn overigens nog niet allemaal 18 jaar en ouder.

Organiseren

Een groepje leerlingen uit leerjaar 5 hebben het hef in handen genomen om een groot schoolfeest te creëren. Het was eerst de bedoeling om voor de hele school een feest te organiseren, maar omdat het budget al gauw op was, kozen de leerlingen ervoor om het voor hun eigen leerjaar te organiseren. De decaan was er in eerste instantie ook niet zo blij mee. Gelukkig kwamen wij met een goed argument en mochten wij beginnen met organiseren.

Een week voor het feest

Samen met mijn medestudenten zijn wij langs bedrijven gegaan om spullen te huren voor tijdens het feest. De een regelde een DJ-booth en de andere waren verantwoordelijk voor de hapjes en drankjes. Het ging allemaal volgens de planning. Plotseling hoorde ik een grote knal. Timo en Johan waren de discobal aan het ophangen en zij lieten hem vallen. De discobal brak in 1000 stukjes op de grond. Het was een grote puinhoop. Van schrik waren er ook nog een paar flessen cola op de grond gevallen. Het zag er niet uit. Er was weinig tijd om al deze troep voor het feest op te ruimen. Gelukkig kwam onze decaan met het geweldige idee. Huur een professionele schoonmaak team in. Zij ruimen dit veel sneller op dan dat jullie dat kunnen. Er was nog budget over, en dan maar geen rookmachines.

Het probleem was opgelost en de lieve mensen van het schoonmaak team hebben ons meer dan goed geholpen. Het feest kon dan eindelijk beginnen.

De dag van het schoolfeest

Samen met mijn vriendinnen maken wij ons klaar voor het moment waar wij allemaal naartoe hebben geleefd. In onze groepsapp sturen wij elkaar foto’s om elkaar op te hipen. Iedereen heeft er super veel zin in.

Onderweg naar de school komen wij nog een verassing tegen. De docenten hadden de bomen verlicht en een rode loper neergelegd voor de entree. De docenten weten zeker wel indruk te maken.

Het schoolfeest duurde uiteindelijk tot een uur of 2 in de nacht. Iedereen was tevreden over hoe het gelopen was. Er moest natuurlijk nog opgeruimd worden, maar dat lieten wij over aan de docenten. Wij hadden al zoveel werk erin gestopt. Het was tijd om de rollen om te draaien. Een prachtig eindfeest en nu hopelijk slagen voor mijn diploma!