Ruim 6 jaar geleden hebben we samen met drie andere jonge koppels onze nieuwbouw huizen gekocht. Sinds de allereerste kennismaking hebben we een klik en daardoor een hechte band gekregen met elkaar. We hebben onze relaties zien groeien en zien uitbreiden. Sinds afgelopen zomer heeft het gezin naast ons, onze buren, besloten om te emigreren naar Australië. Wij krijgen dus nieuwe buren.

Verhuisplannen

Na 6 jaar met veel plezier naast elkaar te hebben gewoond hebben onze buren besloten om hun geluk elders voort te zetten. Ze gaan emigreren naar Australië. Nadat ze een hele lange periode hebben nagedacht en gezorgd dat alle papieren in orde waren kwamen ze bij ons aan de deur. Wij hebben verhuisplannen en niet zomaar. We gaan eind dit jaar naar Australië emigreren. Zij heeft daar al familie wonen en voor haar is de stap dus iets minder eng dan voor hem. Gelukkig hebben ze een hele goede sterke relatie dus dat moet wel goed komen.

Alle papieren zijn geregeld en de inburgeringcursus hebben ze met succes afgerond. De definitieve datum komt steeds dichterbij en wij bereiden ons voor op de komst van onze nieuwe buren. Ze hebben besloten om het huis de eerst komende 3 jaar te verhuren. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan in Australië of mochten ze toch ontzettende heimwee krijgen kunnen ze altijd nog terug naar Nederland.

Say hello

De dag is gekomen dat ze echt definitief vertrekken. Het huis is leeggehaald en hun spullen zitten op de boot richting Australië. Met alle buren drinken we nog een laatste kopje thee voordat we ze uitzwaaien op Schiphol. Er staan ontzettend veel mensen om gedag te zeggen. Daar gaan ze. Voordat we er erg in hebben zijn de nieuwe buren al ingetrokken. Van de verhuurmakelaar heb ik begrepen dat ze uit Zuid Afrika komen. Hij heeft een goede baan hier in Nederland en is gevraagd om voor 3 jaar hier te komen werken. Hij werkt bij een computerbedrijf en zorgt voor de macbook reparatie. Het is een jong stel met een zoon van ongeveer 2 jaar. Zij is in verwachting van haar tweede kindje wat ze al binnen 2 maanden verwacht. Door alle hectiek van de verhuizing van Zuid Afrika naar Nederland en haar zwangerschap heeft ze helemaal geen tijd om kennis te maken met ons. We begrijpen de situatie en laten de buren met rust. De aankomende maanden moeten we erg wennen aan onze nieuwe buren. Het zijn echte buitenmensen en barbecueën erg veel, ook in de winter. De au pair rookt als een ketter en hun zoontje is erg luidruchtig. Dit is totaal niet het beeld van onze nieuwe buren dan we hadden verwacht.