Soms heb je er een dag tussen zitten die niet zo lekker loopt of juist heel sloom gaan. Dan is het fijn dat je op bepaalde manieren toch je werkdag leuk door kan komen! In deze blog geven we je jou een aantal tips die het werk op de werkvloer wat leuker maken en waardoor de tijd een stukje sneller gaat! Denk bijvoorbeeld aan leuke activiteiten, leuke accessoires en nog veel meer!

Bureauaccessoires

Het kan voorkomen dat je veel naar een beeldscherm kijkt. Het is belangrijk dat je je goed kan concerteren en daarom is het slim om een aantal accessoires bij de hand te hebben die het leuker en makkelijker maken. Het is natuurlijk belangrijk om in eerste instantie goed kan concentreren zonder dat je bijvoorbeeld hoofdpijn krijgt. Is dit wil het geval? Kijk dan of je een bril nodig hebt, zeker bij het lang werken achter een beeldscherm kan dit soms noodzakelijk zijn. Tegenwoordig vind je gemakkelijk brillen online in allerlei soorten en maten. Heb je een bril voor zowel ver weg als dichtbij nodig? Dan is een multifocale bril ideaal. Vervolgens kan het ook helpen om wat afleiding te hebben, denk bijvoorbeeld aan een stressbal. Daarnaast kan je ook een zit-sta bureau regelen waardoor je een stuk langer effectiever achter elkaar kan werken.

Bedrijfsactiviteiten en borrels

Natuurlijk is deze optie niet elke dag toepasbaar maar het is het leuk om af en toe een borrel of een activiteit te organiseren. Nu is het wel leuk om eens in de week, af en toe een uurtje te besteden aan de voorbereidingen. Maak bijvoorbeeld aan quiz of een leuk spel dat je met z’n allen kan doen. Vervolgens kan je met meerdere mensen dit organiseren zonder dat je er al te veel uren insteekt, maar af en toe een uurtje iets anders kan geen kwaad.

Lunchen en lopen

Een tip van ons: Ga tijdens je lunch een stukje lopen. Wanneer je langere tijd achter elkaar zit, is het heerlijk om een rondje te lopen. Wanneer je dit doet, is het voor iedereen zorg je ervoor dat jouw lichaam weer geactiveerd wordt. Wanneer je bijvoorbeeld in de ochtend van 09:00 tot 13:00 op een stoel zit en erg geconcentreerd bezig bent, dan zal je lichaam op een gegeven moment aangeven om even wat anders te doen. Dit kan je goed combineren met het eten van bijvoorbeeld aan broodje. Vraag je collega’s om mee te gaan en loop lekker een stukje in de omgeving waar je werkt. Het kan erg veel energie weer opleveren.