Ziek zijn is waardeloos en heeft veel consequenties. Voor jezelf, voor je gezin, voor je vrienden en familie, maar ook voor je werk. In sommige gevallen kan je door ziekte niet terugkeren in je oude functie, of zelfs maar in het bedrijf waar je werkt. En dat doet zeer. Jij hebt er niet voor gekozen om ziek te worden en te blijven! Gelukkig zijn er mensen die je kunnen helpen met de re-integratie 2e spoor. Je staat er niet alleen voor. Re-integratie 2e spoor klinkt als of je definitief uitgerangeerd wordt, maar niets is minder waar. Dankzij re-integratie 2e spoor kun jij weer lekker aan het werk in een functie die nu beter bij jou past.
Re-integratie 2e spoor

Re-integratie 2e spoor voor iedereen

Het kan iedereen overkomen. Ziek worden of een ongeluk krijgen en net meer kunnen terugkeren naar je werkplek. Bijvoorbeeld omdat je functie lichamelijk te zwaar is geworden of omdat je moeilijk met stress en deadlines kunt omgaan. Je moet zoveel regelen in zo’n periode: gesprekken met je bedrijfsarts, met je werkgever, met het UWV. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Het is dan fijn dat er mensen zijn die jou kunnen helpen. Ze kunnen je helpen met re-integreren binnen je eigen bedrijf, maar dan op een minder belastende functie. En als dat niet lukt, dan kunnen ze je helpen met re-integratie 2e spoor. Ze helpen je op verschillende manieren. De mensen van hulp bij re-integratie 2e spoor zijn allemaal mensen die van de hoed en de rand weten. Ze komen soms met ideeën waar je zelf nog nooit over nagedacht hebt, of hebt hoeven nadenken.

Hoe helpt re-integratie 2e spoor mij?

Wanneer je geleerd hebt voor een bepaald beroep en dat nu niet meer kunt uitoefenen, is dat heftig. Je hebt je toekomst uitgestippeld toen je op school zat en deze valt nu in het water. Je zal een nieuw beroep moeten kiezen. Met hulp bij re-integratie 2e spoor kun je onder andere diverse beroepskeuze tests doen. Zo krijg je misschien een heel nieuw beeld van jouw toekomst. Ook kan hulp bij re-integratie 2e spoor je helpen bij het solliciteren. Want als jij al 20 jaar in je baan zit, zijn de sollicitatieregels wel een beetje anders geworden. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Hulp bij re-integratie 2e spoor kan je voorstellen aan potentiële werkgevers. Zo vind je vaak al snel een functie die goed bij jou en je nieuwe leven past.