Opleiding vertrouwenspersoon volgen

Opleiding vertrouwenspersoon. Het is erg belangrijk dat er bij verschillende bedrijven vertrouwenspersonen zijn. voor werknemers, maar ook voor studenten en scholieren is het belangrijk dat er iemand is die weet hoe hij of zij moet omgaan met wat hen verteld word. Een opleiding vertrouwenspersoon is daarom erg belangrijk om te volgen. Als je een opleiding vertrouwenspersoon hebt gevolgd weet je precies hoe je moet handelen als iemand in vertrouwen naar je toe komt.

Opleiding vertrouwenspersoon iets voor jou?

Werk je in een bedrijf of op een school en ben je graag een luisterend oor? Dan is een opleiding vertrouwenspersoon echt iets voor jou. Er wordt tijdens de opleiding vertrouwenspersoon  geleerd hoe je moet handelen tijdens onenigheden en andere vervelende omstandigheden op de werkvloer. Veel bedrijven hebben geen medewerkers die een opleiding vertrouwenspersoon hebben gevolgd en dus ook niemand die op zo een moment kan bemiddelen. Het is dus erg verstandig om een opleiding vertrouwenspersoon te volgen en dé persoon te zijn die bij jou op het werk wel gecertificeerd is.

Hoe werkt een opleiding vertrouwenspersoon?

De opleidingen en cursussen variëren erg in duur en dus ook in diepgang. Het kan zijn dat je naast je werk niet heel veel tijd meer over hebt om ook nog een opleiding te volgen. De opleiding voor deze functie is dan ook geen opleiding voor lange tijd, maar duurt maximaal twee dagen. Tijdens de cursus wordt ingegaan op onderwerpen die besproken zouden kunnen worden als iemand in vertrouwen naar je toe komt. Het is de bedoeling dat je ervaring opdoet en leert hoe je een gesprek goed kan aangaan. Je moet natuurlijk wel de goede dingen kunnen zeggen en goed kunnen luisteren.

Belangrijk op elke werkvloer

Het is echt heel belangrijk dat er iemand is die kan helpen bemiddelen als er een probleem is. Lang niet alle bedrijven hebben hierover nagedacht, maar als het er op aankomt, is het heel prettig als er iemand is die gecertificeerd is. Een opleiding als deze is dus niet zomaar een cursus, maar een die erg veel waardering krijgt op moeilijk momenten.  Hoe fijn is het als jij diegene kunt zijn die zorgt dat problemen niet verder uit de hand lopen. Mocht luisteren een sterk punt van je zijn, schroom dan niet, want er zijn zeker meer mensen nodig als vertrouwenspersoon. Bespreek het met je collega’s en vind zoveel mogelijk mensen die deze belangrijke taak op zich zouden willen nemen.