Handelen in opties en aandelen kan heel spannend zijn. Het kan je veel geld opleveren, maar ook veel geld kosten. Het is geen gokken, want je kunt je verdiepen in het verleden en de actualiteit.  Dat hoef je bij gokken niet te proberen, dat heeft geen zin. Er zijn verschillende manieren van handelen in opties en aandelen. Ik zal er een paar voor je benoemen.

Geld verdienen aan opties en aandelen

Wanneer je niet veel te besteden hebt, maar je wel eens in opties en aandelen wilt verdiepen, kun je tegenwoordig ook goed terecht op de internationale markten. Het handelen in opties en aandelen is niet meer voorbehouden aan bedrijven of particulieren met veel geld. In sommige gevallen kun je al met een starttarief van € 1,00 beginnen! Wanneer je dan een goed contract afgesloten hebt met een broker, kun je na al 30 seconden op € 1,70 staan. De contracten zijn dus al af te sluiten met een looptijd met een minimum van 30 seconden. Zo snel kan het gaan in de wereld van opties en aandelen.

Opties en aandelen kopen als particulier

Dat kan, helemaal sinds de Brexit, erg lucratief zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan binaire opties. Je voorspelt dan bijvoorbeeld een koersdaling, koersstijging of het blijven staan van de koers tussen twee punten. Dit is handelen met een redelijk laag risico. Je verliest namelijk nooit meer dan je ingezet hebt. Hierdoor blijft het overzichtelijk en kun je alleen handelen met geld dat je daadwerkelijk over hebt. Forex handelen is ook erg interessant als particulier. Je voorspelt hierbij wat de waarden van verschillende munten ten opzichte van elkaar gaan doen. Stijgt de Dollar? Of juist de Euro? Je kunt dit ook prima via binair handelen doen. Hierdoor blijft het risico laag. Wil je handelen in olie, goud of zilver? Informeer dan eens naar opties en aandelen CFD. Je hebt hier een relatief lage inzet, maar kunt wel onbeperkt verliezen. Meer dan je inzet dus. Dit kun je voorkomen door een maximaal verlies in te stellen. Nadeel hiervan is wel dat je na deze “stop” niet meer profiteert van het aantrekken van de markt.

Oefenen met opties en aandelen

Om goed te kunnen bepalen welke manier van handelen het best bij jou past, kun je ervoor kiezen om wat te oefenen. Je kunt op diverse sites gratis handelen in opties en aandelen. Dit gaat met nepgeld, maar aan de percentages winst dan wel verlies kun je goed zien of een bepaalde manier van handelen bij jou past.