Lean Six Sigma, heeft u het al toegepast in uw bedrijf? Of is het voor u nog een vage term waar u niet zoveel mee kan. Dan komt daar in dit artikel ook nog een lean management bij, iets wat misschien nog onduidelijker voor u is. In dit artikel wijden wij daarom verder uit hoe lean management toe te passen is in uw bedrijf en wat het inhoudt. Wilt u weten of lean management toepasbaar is binnen uw bedrijf? Leest u dan snel verder!

De werknemer komt zelf met initiatieven

Bij lean management staan de manager en de werknemer centraal. De manager verwacht van de werknemers dat zij zelf met initiatieven komen om de processen te verbeteren. Uiteindelijk zal de manager dit in goede banen moeten leiden, dit komt doordat de manager het voorstel wel eerst moet goedkeuren. Daarna beslist de manager hoe alles in zijn werk zal gaan, de werknemer zal dit uiteindelijk uit gaan voeren. Lean management is een veel gebruikte methode binnen grote bedrijven, het is namelijk onmogelijk om 400 mensen enkel aan te sturen door één boodschap. Met lean management wordt dit gedaan op kleinere schaal, zo blijft de boodschap duidelijk en blijft er contact met leidinggevenden. Verwarring is zeker voor een bedrijf met honderden werknemers iets wat zoveel mogelijk voorkomen moet worden.

Denkt u dat lean management nuttig kan zijn voor uw bedrijf?

Bent u benieuwd of lean management iets voor uw bedrijf is? Probeer het gewoon! Een goede training kan u en uw medewerkers de lean management Tools bijbrengen. Er zijn genoeg bedrijven waar lean management succesvol is toegepast. Daarnaast zijn er bedrijven die u kunnen begeleiden in het hele traject rondom lean management en Lean Six Sigma. Overweeg het daarom eens om  lean management te implementeren in uw bedrijf en bespreek het met uw collega’s. Uiteindelijk zal het winstgevend zijn voor uw bedrijf, zeker de moeite waard toch?