Wanneer je hard hebt gewerkt ben je toe aan ontspanning. Dat herkent iedereen wel. De manieren van ontspannen lopen nogal uiteen. De een gaat lekker sporten en zweten in de sportschool, de ander duikt met een biertje en een voetbalwedstrijd op de bank. Maar je kunt natuurlijk ook nog iets heel anders doen. Waarom ga je niet lekker barbecueën na je werk? En dan wel op een echte keramische bbq natuurlijk!

Waarom nou perse op een keramische bbq?

Waarom ik het specifiek heb over een keramische bbq heeft meerdere redenen. Een keramische bbq ziet er om te beginnen prachtig uit. Echt een aanwinst voor in je tuin of op je dakterras. Daarbij blijft een keramische barbecue perfect op temperatuur. Je kunt dus de hele avond genieten van lekker eten, zonder dat je je hoeft te haasten omdat ‘ie misschien wel uit gaat. Een keramische bbq zorgt echt voor verhoging van de feestvreugde. Deze bbq is gemakkelijk schoon te maken. De roosters kunnen desgewenst gewoon in de vaatwasser. En verder hoef je er geen onderhoud aan te plegen. Misschien een regenhoes er overheen wanneer je ‘m niet gebruikt, maar dat is alles. De keramische barbecue zal niet gaan roesten of doorbranden. Je loopt ‘m niet zomaar omver.

Waar is een keramische bbq van gemaakt?

Een keramische bbq is gemaakt van keramiek. Dat zal je niks verbazen. Maar wist je dat je niet zomaar alle keramiek hiervoor kunt gebruiken? Iedereen die wel eens een vaasje of asbak heeft gemaakt op school weet dat keramiek nou niet direct het meest sterke materiaal is. Doordat deze bbq’s gemaakt worden van vuurvast keramiek gaan ze érg lang mee. Ook is de kans op scheuren en barsten tot een minimum beperkt.

Welke keramische bbq kies ik?

Dat hangt maar net af van met hoeveel mensen en op welke plek je de keramische barbecue wilt gaan gebruiken. Wil je de bbq graag meenemen wanneer je een dagje naar het strand gaat? Kies dan een kleiner type dan wanneer je een buurt- of familiefeest geeft in je tuin. Er zijn verschillende merken keramische bbq’s te verkrijgen. Je kunt gewoon eens lekker gaan zitten neuzen op de site. Er staat er vast een tussen die perfect geschikt is voor bij jou in de tuin of op jouw balkon/dakterras. Ook qua kleuren bepaal jij precies wat je wilt. De keramische bbq’s zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Er is er dus altijd een die precies bij jou past.