Welke vrouw heeft er nu niet een prachtig paar hakken in de kast staan? Waarschijnlijk bijna wel iedereen. Toch blijven deze hakken daar vaak staan. Simpelweg door de reden dat wij een echte haat-liefde verhouding met deze schoenen hebben. Aan de ene kant geven ze onze outfit echt een boost en laten ons er elegant, goed gevormd en sexy uitzien maar aan de andere kant zijn ze ook een moord voor onze moeten. Wij kennen maar weinig vrouwen die voor de lol een hele dag met zere voeten doorbrengen omdat ze zo graag hun hakken aan wilden. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd want met onderstaande tips heb jij nooit meer last van zere voeten wanneer je, je hakken draagt.

Kies de juiste hak

Hakkendragers kunnen we verdelen in verschillende niveaus. We hebben de beginners die eigenlijk nooit op hakken lopen, de gevorderde hakkendragers die af en toe op hakken lopen en de echte experts die geen probleem hebben met een paar hoge naaldhakken van 7 cm of hoger. Een net beginnende hakkendrager hoef je uiteraard niet op een paar naaldhakken van 7 cm te zetten want daar zijn je voeten alles behalve blij mee. Kies daarom de hak soort die bij jouw ‘niveau’ past. Hoe breder en lager de hak, des te meer steun de schoen biedt. Hoe hoger en smaller de hak, des te minder steun de schoen biedt.

Ga voor kwaliteit

Ook de kwaliteit van de hakken heeft heel veel invloed op het draagcomfort. Hakken van goedkope kwaliteit zijn bijvoorbeeld heel stug, buigen niet mee en zijn totaal zijn ademend. Op deze manier kan je voet zijn warmte niet kwijt en zal iets op zetten. Doordat de schoen niet meegeeft komen je voeten dus eigenlijk een beetje klem te zitten en juist met het dragen van hakken wil je dit juist voorkomen. Goede kwaliteit schoenen zijn gemaakt van bijvoorbeeld leer. Een natuurlijk materiaal waar je voeten wel erg blij van worden. Er hangt uiteraard wel een (klein) prijskaartje aan maar zere voeten zijn verleden tijd. Een mooi voorbeeld van dit soort schoenen zijn de hakken uit de Veja dames collecties.

Gebruik onzichtbare hulpmiddeltjes

Helpen bovenstaande tips nog niet voldoende? Dan zijn er uiteraard ook altijd nog wat hulpmiddeltjes waarmee je een avondje op hakken wel gaat overleven. Zijn bestaan er bijvoorbeeld speciale inlegzolen die de druk verdelen en voorzien zijn van een gel laagje. Op deze manier wordt de verdeling op de bal van je voet zoveel mogelijk gelijkmatig verdeeld waardoor je dus geen pijnpunten krijgt. Ook een tapeje om je tenen schijnt heel erg goed te helpen. Door je derde en vierde teen aan elkaar te tapen ontlast je namelijk de zenuw die ervoor zorgt dat je zere voeten krijgt. Het ziet er misschien een beetje gek uit maar als je eenmaal je hakken aan hebt ziet niemand er meer iets van en jij… jij hebt geen zere voeten meer!