A Days Work.nl

Werkschoenen helpen je beter lopen

Werkschoenen

Mensen met een zittend beroep zullen het misschien niet herkennen, maar in tegenstelling tot andere ‘niet-zitters’ kunnen er op een dag heel wat kilometertjes afgelegd worden. In de horeca is het bijvoorbeeld heel normaal: je loopt van de klant naar de keuken en weer terug, om nog maar niet te spreken over het toilet of trappen. Werkschoenen kunnen noodzakelijk zijn om het beroep goed te kunnen blijven uitoefenen.

Werkschoenen voor een beter postuur

Als je veel loopt op je werk hoef je waarschijnlijk niet naar de sportschool. Zeker als je fulltime werkt, kom je wel aan het aanbevolen minimum van een halfuur ‘stevige lichaamsactiviteit’. Daarmee wordt snel wandelen, fietsen of iets vergelijkbaars bedoeld. Als je veel loopt op je werk is het dus belangrijk goede (werk)schoenen te hebben. Je hebt al een goed lichaam door alle afgetrainde koolhydraten, maar je postuur wordt nóg beter van een paar goede schoenen.

Je draagt toch ook geen slippers tijdens het hardlopen?

‘Werk is maar werk, daar heb ik geen speciale schoenen voor nodig,’ hoor ik menigeen zeggen. Waarom niet? Je werkt meer dan de helft van je leven, dus het is belangrijk goede werkschoenen te hebben. Als je die niet hebt, kan je je postuur verknallen. Stel dat je zou gaan hardlopen zonder sportschoenen: de blaren hangen erbij alsof ze nooit weggeweest zijn. Kortom: als je voor sporten sportschoenen gebruikt, gebruik je voor werk ook werkschoenen.

Zijn werkschoenen niet heel lelijk?

Als mensen aan werkschoenen denken, denken ze waarschijnlijk aan van die afschuwelijke bouwvakkersklompen, met de mooiheidsgraad van Crocs. Niemand zit daarop te wachten en als dat zo zou zijn, zou de drempel om een werkschoen te kopen ook veel hoger zijn. Werkschoenen komen er echter in verschillende soorten, vormen en maten. Ook jouw ideale (en enigszins modebewuste) werkschoen zit er dus ook heus wel bij! In de horeca wordt vaak gevraagd zwarte schoenen te dragen. Die zijn er ook zeker, dus geen zorgen. Maak van je werk een sport, en draag het juiste apparatuur aan je voeten.

Mobiele versie afsluiten