A Days Work.nl

Weekendje weg in of nabij Nederland? Dit zijn de beste tips 

Ben je toe aan een weekendje weg, maar wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan de reis naar je bestemming? Dan is een weekendje weg in eigen land of in een van onze buurlanden de ideale oplossing. Wist je dat in Nederland, Duitsland en België prachtige historische steden te vinden zijn waar ontzettend veel te zien en te beleven is? In dit blog kun je inspiratie opdoen voor je volgende weekendje weg, met de beste tips voor leuke bestemmingen dichtbij huis.

 

Weekendje weg in Nederland

In Nederland zijn er ontzettend veel mooie steden met een rijke geschiedenis waar nog erg veel te ontdekken is! Hieronder lees je wat de leukste Nederlandse steden zijn voor een weekendje weg.

 

Groningen

Deze bruisende studentenstad heeft een rijke geschiedenis en tal van leuke bezienswaardigheden. Beklim de Martinitoren, ga varen over de grachten en dansen bij het Stadslab Je kunt er heerlijk shoppen in de straten rondom de Grote Markt en de Vismarkt, genieten van de natuur in het Noorderplantsoen en ‘s zomers heerlijk genieten van de zon bij Stadsstrand DOT. Breng ook zeker een bezoek aan de bijzondere locatie Wadapartja, waar je kunt eten, drinken, shoppen en meer. Een overnachting in het centrum van de stad is ook zo gevonden! 

 

Amersfoort 

Amersfoort is een verrassend leuke stad die ook nog eens centraal in ons land gelegen is, waardoor het een stad is die voor iedereen gemakkelijk te bezoeken is. Vaar over de Amersfoortse grachten, geniet van live muziek bij Music Cafe Miles en ga uitgebreid winkelen in de Langestraat. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan Kunsthal KADE, het Mondriaanhuis en Museum Flehite. Overnachten doe je in een van de vele centraal gelegen hotels Amersfoort

 

Weekendje weg over de grens

Keulen is één van de leukste steden van Duitsland en ligt op nog geen drie uur rijden van Utrecht. Bezoek de imposante Dom, hang met je geliefde een slotje aan de Hohenzollern brug, spot prachtige kunstmusea in de Altstadt en ga heerlijk shoppen aan de Neumarkt, Hohe Strasse en het winkelcentrum aan de Breite Strasse. Blijven slapen? Aan hotels Keulen geen gebrek, zelfs midden in de stad kun je hier voor een prima prijs overnachten. 

 

Düsseldorf

Ben je een echte shop fanaat? Breng dan een bezoekje aan de bruisende stad Düsseldorf. Bezoek de dagelijkse markt op het Karlsplatz en shop uitgebreid bij de vele warenhuizen en boetiekjes aan de Schadowstrasse. Vergeet absoluut niet een bezoek te brengen aan de Königsallee met de meest luxe modehuizen van de stad. 

 

Mobiele versie afsluiten