A Days Work.nl

We maken ons op voor de zomer

De winter is nog in volle gang maar met de huidige wereldsituatie richten veel mensen hun aandacht liever op de toekomst, de nabije toekomst. En die toekomst bevat dan vooral wensen voor de zomer. Ondanks de onzekere tijd waarin we leven, is het handig om daar al over na te denken. En daarnaast is het ook gewoon leuk. In deze blog vertel ik je hoe je je alvast klaar maakt voor de zomer, of in ieder geval het warmere weer. Lees je mee?

Tuintje klaar

Het liefst zijn we in de zomer de hele dag buiten. Buiten spenderen we tijd met vrienden en familie maar we laden ook op van het zonnetje. Heb je een tuintje of balkon? Dan zou ik die op tijd klaar maken. Onkruid en rommel eruit, zodat nieuwe plantjes kunnen groeien en je over een poosje niet tegen de rommel aankijkt als je eigenlijk van het lekkere weer wilt genieten in jouw eigen buitenhoekje van de wereld.

Wat ben jij van plan?

Plannen maken voor de zomer is lastig. We weten immers niet hoe de wereld er dan uitziet en we hebben al geleerd dat die toekomst lastig te voorspellen is. Maar met een beetje geluk hebben we uitzicht op een vrijere zomer dan deze winter was. En dat maakt dat je kan nadenken over eventuele toekomstplannen als vakanties. Houd je echter altijd aan de adviezen van de overheid. Zo komen we er samen het snelst bovenop. Voor het weer hoef je immers het land niet uit, dat is al jaren in Nederland precies zoals aan de Spaanse Costa.

Op een vrije zomer

Gelukkig hebben we van het afgelopen jaar ook veel geleerd en weten we veel beter hoe we zo’n ‘aangepaste zomer’ kunnen aanpakken. Barbecues op afstand en samen komen in kleine getalen is voor ons natuurlijk geen nieuwigheidje meer. Wellicht dat we komende zomer ook op die manier gaan genieten.

Extra’s voor in huis

En dat genieten, dat heb je zelf in de hand. Maar je kan natuurlijk altijd hulpmiddeltjes gebruiken. Bijvoorbeeld als het gaat om een ijsmaker in huis of een paar mooie parasols met parasolvoet voor in de tuin. Misschien wil jij je hele tuin wel van nieuw meubilair voorzien. Dan zit je straks alsnog heerlijk en koel buiten, ook als het land weer door een hittegolf gaat. Zo maken we er in onze gedachten al het beste van, en dat vertaalt zich weer naar onze acties. Laat die zomer maar komen hoor, wij zijn er klaar voor.

Mobiele versie afsluiten