Wist je dat het mogelijk is om jouw werkkleding van de belasting af te trekken? Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden om het niet té gemakkelijk te maken. Zorg er daarom voor dat je als ondernemer genoeg weet over de aftrekbaarheid van jouw werkkleding, om kosten te besparen. Daarvoor hebben wij hier informatie over de aftrekbaarheid van werkkleding.

Werkkleding voor ondernemers

Bij beginnende ondernemers is een van de meest gestelde vragen “is werkkleding aftrekbaar?”. Het antwoord hierop is ja, in de meeste gevallen wel, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Volgens de fiscus is werkkleding 100% aftrekbaar. Maar, hier moet natuurlijk wel onderscheid in gemaakt worden. Daarom is het zo dat alle kleding die écht uitsluitend op het werk gedragen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een snickers werkkleding of werkschoenen, en niet ook buiten het werk om. Voor de kleding die je wel kunt dragen buiten het werk is het zo dat deze alleen aftrekbaar is wanneer deze van een bedrijfslogo voorzien is, welke moet voldoen aan een minimale omvang van 70cm2.

Hier is onderscheid in gemaakt omdat veel carhartt werkkleding tegenwoordig ook buiten werk om gedragen kan worden. Hier zijn natuurlijk ook weer uitzonderingen op. Wanneer jij bijvoorbeeld een presentator bent en je hebt bepaalde kleding nodig omdat je het bedrijf moet vertegenwoordigen, zoals bijvoorbeeld een net pak, kun je deze kosten opgeven wanneer jij kunt aantonen dat dit voor desbetreffende presentatie is. Ook zonder logo is dit een optie. Het is natuurlijk handig om te weten welke uitzonderingen er nu precies zijn, want anders heb je de kans dat je recht hebt op aftrek zonder dat je deze zelf doorgeeft en dus teveel betaald.

Werkkleding fiscaal aantrekkelijk

Hierom is het natuurlijk ook slim om altijd op jouw werkkleding een logo te hebben, ben je nu ZZP’er of eigenaar van een groot bedrijf, want werkkleding kost altijd wel wat. Om onnodige kosten te voorkomen is het dus erg slim om te zorgen dat jouw kleding aftrekbaar is. Het gaat dus om het uiterlijk van de kleding of het logo. Bij het uiterlijk is het erg belangrijk dat