A Days Work.nl

Nieuw huis, geen verhuizing of verbouwing nodig

Soms zijn we toe aan verandering. Dat kan spannend zijn maar dat hoeft niet. Bijvoorbeeld als het gaat om je huis. Je wilt wellicht wat anders maar om nou te verhuizen? Nee, dat is een stap te ver. Gelukkig kan je genoeg aan je huidige stekkie veranderen om toch dat gevoel van ‘nieuwheid’ te hebben. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen, tijdelijk of permanent. Lees je mee?

Houten vloeren

Een houten vloer is enorm in. Het geeft je huis een warm en huiselijke sfeer mee. Tegels doen dat een stuk minder. Het materiaal is letterlijk koud. Maar een houten vloer is ook heel bewerkelijk en duur. Gelukkig kan zijn er ook laminaat en pvc vloeren die amper van hout te onderscheiden zijn. Die vloeren zijn veel betaalbaarder en ook handiger in gebruik omdat ze makkelijker schoon te houden zijn en beter tegen temperatuurwisselingen kunnen. Over het algemeen beter dus. Trakteer jezelf op een nieuwe vloer van Laminaatenparket.nl. Door zo’n basis onderdeel van je huis te veranderen, kan het hele huis als nieuw voelen.

Lamp geplaatst

Liever een tijdelijke oplossing? Kijk naar systemen die veranderingen toelaten zoals een schuifsysteem boven op je verlichtingsarmatuur. Zo kan je je verlichting draaien en verplaatsen. Heel handig wanneer je in een huurwoning woont en niet in het plafond mag boren om de verlichtingslocatie te verplaatsen. Er zijn tal van dit soort non permanente oplossingen voor in huis. Dit maakt het ook mogelijk om de lay-out van je inrichting af en toe te veranderen. Je lampen, in dit geval, schuiven dan gewoon mee.

Zo aangepast

En het veranderen van de lay-out van je inrichting is meteen een goede manier om je huis een fris opknapbeurt te geven. Bij het verplaatsen van meubels ontstaat er vaak de mogelijkheid om plekken schoon te maken waar je eerst niet bij kon. Zo wordt je huis fris qua hygiëne maar ook qua look.

Net even anders

Wel iets veranderen maar liever geen grote aankopen doen? Dat kan ook door de accenten in huis te veranderen. Bijvoorbeeld door andere sierkussens op de bank neer te leggen of de huis accessoires een andere plek te geven. Je kan een muur in de woonkamer in de verf zetten en zo het kleurenschema veranderen. Dit zijn allemaal relatief kleine aanpassingen en toch geeft het een heel nieuw gevoel aan je woning. Je kan het zo groot of zo klein maken als je zelf wilt.

Mobiele versie afsluiten