A Days Work.nl

Mobiele kraan kopen? Hier moet je op letten

Ben je van plan om een mobiele kraan te kopen? Dan is het verstandig om eerst wat onderzoek te doen en wat opties te overwegen voordat je zomaar een mobiele kraan aanschaft. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken wat je precies nodig hebt en heb je het alleen nu nodig of heb je in de toekomst ook nog een mobiele kraan nodig? Wellicht kan je dit combineren door een mobiele kraan te kopen die zowel voor nu aan de behoefte voldoet als in de toekomst. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij de aanschaf van een mobiele kraan en waar je op moet letten. Tegenwoordig is zelfs online mobiele kraan te koop, waardoor vergelijken gemakkelijk wordt.

Wat voor soort mobiele kranen zijn er?

De eenvoudigste versie is een torenkraan met wielen. Het ziet eruit als een vrachtwagen met een kraan erop, met een extra cabine die met de mast omhoog kan gaan, waardoor de machinist op hoogte kan werken. Er is ook een all-terrain kraan. Hij kan zich verplaatsen op bouwplaatsen en openbare wegen. Dit type mobiele kraan is zeer manoeuvreerbaar doordat alle assen kunnen draaien. Dit soort mobiele kranen zijn herkenbaar aan de vlakke cabine aan de voorkant, waardoor ze er anders uitzien dan de typische voorkant van een vrachtwagen.

Tips bij de aankoop van een nieuwe kraan

Het is slim om alvast te kijken naar wat voor soort kraan je nodig hebt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de aankomende projecten bij elkaar te leggen. Wat voor soort werkzaamheden komen er kijken bij deze projecten en welke mobiele kraan kan je hiervoor inzetten? Het is belangrijk dat je hiernaar kijkt zodat je niet na een aantal projecten opnieuw tijd en geld moet investeren in weer een nieuwe mobiele kraan. Het is daarom verstandig om je projecten altijd overzichtelijk bij elkaar te hebben zodat je altijd direct inzicht hebt. Daarbij kan je verschillende experts vragen wat zij zouden adviseren.

Verplaatsing mobiele kraan

Een mobiele kraan is (zoals de naam al zegt) mobiel. Dit betekent dat de kraan zichzelf kan verplaatsen. Het voordeel hiervan is, is dat je niet een apart opleggen hoeft aan te schaffen of in te huren om de kraan te kunnen verplaatsen. Een mobiele kraan is uitermate geschikt voor een groot project waarbij op verschillende plaatsen op het project een kraan ingezet moet worden. Je kan dit gemakkelijk realiseren door een mobiele kraan aan te schaffen zodat deze gemakkelijk van a naar b kan.

Mobiele versie afsluiten