A Days Work.nl

Alles regelen voor je (nieuwe) bedrijf

Heb je een eigen bedrijf of ga je net een eigen bedrijf starten? Dan komen er veel zaken kijken die je waarschijnlijk niet zo 123 voorzien had. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de  start van je nieuwe bedrijf of de groei van je huidige bedrijf. In dit artikelen willen we je meenemen in allerlei aspecten die komen kijken bij het opstarten van een bedrijf of wanneer je verder wil groeien met je huidige bedrijf. Het is allemaal mogelijk en daarom is het ook extra interessant om dit artikel is goed door te lezen. We hebben er een aantal algemene dingen in staat maar specificeren af en toe richting een bepaalde branche.   

Zorg voor eenvoudige en structurele administratie

Waarschijnlijk had je hier al wel over nagedacht, je administratie. Het is erg belangrijk dat je dit vanaf het begin alvast goed op orde hebt. Veel ondernemers die starten met hun bedrijf doen dit vaak even snel ernaast. Dit is logisch, omdat het veel tijd kost en niet direct bijdraagt aan de groei van het bedrijf. Je kan het beste eens per week of per maand je administratie bijwerken. Ga hier goed voor zitten, zodat alles goed geregeld is. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je administratie uit te besteden. Dit is vaak wel prijzig, maar uitermate geschikt als je al een tijd bezig bent en je alle focus wil leggen op de groei van je bedrijf. Bedenkt dus goed wat je gaat doen voordat je het niet doet en uiteindelijk met onbetaalde facturen zit.

Verzendingen binnen- en buitenland

Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt, is het belangrijk om te bepalen waar jij je spullen gaat opslaan. Vaak is het slim om een eigen magazijn te hebben maar je kan er ook voor kiezen om je producten ergens anders neer te leggen. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen met welke verzendbedrijf je gaat werken. Wil je bijvoorbeeld een pallet verzenden naar het buitenland dan heb je vaak verschillende opties en keuzes. Hierbij is het slim om te kijken of je voordeel kan halen uit het feit dat je meerdere zendingen (structureel) wilt verzenden naar het buitenland. Daarnaast kan het voor je bedrijf ook handig zijn wanneer het bedrijf binnen Nederland verzendt. Door dit te checken kan je met verschillende leveranciers om de tafel gaan om te kijken of er bepaalde voordelen voor jou als bedrijf tussen zitten.

Mobiele versie afsluiten